Nieuws

Deel 1: Van Keten naar Netwerk

Prof. dr. Annemieke Roobeek heeft ons meegenomen in de complexe wereld van netwerken, ecosystemen en informatiestromen waarmee de overheid te maken heeft.

Zo maakten wij kennis met het concept van ecosystemen en netwerkstructuur en hoe je vanuit dit perspectief beter kan aansluiten op de buitenwereld dan vanuit een hiërarchische ketenstructuur.

Transformaties als een digitalisering, mobiliteit, een andere manier van werken etc. komen nu samen in de tijd. Dat zorgt voor een spanningsveld. Het spanningsveld tussen beleid en politiek; tussen vraagstuk en uitvoering; tussen durven weten en beslissen.

Wanneer er meer gedacht wordt ecosystemen en netwerken en hoe je hier naar toe kan transformeren draagt dit bij aan de slagkracht, openheid en transparantie van de overheid. Deze transformatie gaat niet vanzelf, dit vergt bijvoorbeeld heldere vraagstukken, kenniscombinatie en horizontaal leiderschap.

 

 

Delen op social media

Lees ook deze berichten

Deel 6: Data gedreven werken

Prof. dr. Cokky Hilhorst en Alisa Westerhof vertellen over het onderwerp ‘Data driven werken’. Wat zijn de uitdagingen waar je tegenaan loopt als je jouw organisatie meer met data wilt laten werken?

Deel 5: Verandermanagement

Veranderingsmanagement of verandermanagement is een vorm van management die zich in het bijzonder bezighoudt met het veranderen van de structuur en/of de werkwijze van een organisatie. Verandermanagement staat centraal in de vijfde college reeks.

Deel 4: Society 4.0

In het vierde deel van de college reeks die de Content Strategy adviseurs volgen aan de Nyenrode Business Universiteit staat het onderwerp Society 4.0 in de schijnwerpers. Prof. dr. Bob de Wit neemt ons mee in het onderzoeksonderwerp transformatie van bedrijven, sectoren en samenlevingen, gedreven door verschillende digitale technologieën en oplossingen op het gebied van biotechnologie en duurzame energie.
Menu