Nieuws

E-depot evenement groot succes!

Ruim 80 professionals namen deel aan ons e-depot event op 8 februari! Zij bezochtten verschillende breakouts:

• Impactanalyse: Het ministerie van EZK vertelde hoe je snel en effectief de impact van een aansluiting in kaart brengt om zo tot een realistisch en gedragen plan te komen. Je kunt deze presentatie hier terugvinden.

• Export: Wai Wong belichtte de verschillende technische stappen en uitdagingen die komen kijken bij het maken van een export. Je kunt de presentatie hier terugvinden.

• Mapping: Het instituut van Beeld en Geluid nam ons mee in hun ervaring met het mappen van audiovisueel materiaal. Je kunt deze presentatie hier terugvinden.

• Zoek en Vind: Het ministerie van OCW deelde haar ervaring bij het gebruik van een slim platform voor de ontsluiting van hun uitgeplaatste digital born archieven. Je kunt deze presentatie hier terugvinden.

• Architectuur: Stadsarchief A'dam vertelde over de architectuur die de basis vormt van van hun vernieuwde e-depot platform. Je kunt deze presentatie hier terugvinden.

• Preservering en beheer: Margriet van Gorsel vertelde over haar ervaring met het opstellen van preserveringsbeleid. Stefan Kerkmeester toonde de kracht en het gemak van tools, die de kwaliteit van digitale bestanden inzichtelijk maken. Je kunt deze presentatie hier terugvinden.

 

Heb je het event gemist? Geen probleem – Wij organiseren dit jaar nog een e-depot event met nieuwe best practices! Kan of wil je hier niet op wachten, neem dan contact op met Stefan Kerkmeester.

12 februari 2018